skip to Main Content

Banenzwemmen

Wie liever in eigen tempo aan de conditie werkt in plaats van onder begeleiding te sporten, kan alle dagen van de week in zwembad De Wiel terecht voor banenzwemmen. Hiervoor geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.

Aqua Bootcamp

Aqua Bootcamp is een stevige, afwisselende workout in het water. Het is een combinatie van oefeningen met of zonder muziek en zwemmen. Het water zorgt ervoor dat je feller, harder en met meer kracht kunt bewegen. Met herhalende oefeningen verbeter je zowel je conditie als je kracht. Ook kun je steeds verder je grenzen verleggen en zorg je voor een goede vetverbranding.

Trimzwemmen

Bij trimzwemmen wordt er op een gezellige manier aan de conditie gewerkt onder leiding van een ervaren instructeur.  De instructeur laat je lekker zwemmen en geeft diverse opdrachten, zoals bijvoorbeeld schoolslag armen met borstcrawl benen of omgekeerd. Een ander voorbeeld is een baan zwemmen met buikspieroefeningen tussendoor. Het gaat hier niet om een perfecte techniek, maar wel om lekker bewegen en het verbeteren van kracht en uithoudingsvermogen.

AquaJoggen

AquaJoggen is een training op muziek waarbij je dankzij een ‘aquabelt’ kunt blijven drijven en rechtop in het water kunt bewegen. Tijdens deze actieve training verbrand je meer calorieën dan op het droge, indien je de (natuurlijke) weerstand van het water gebruikt. Knieën, heupen en enkels worden ontzien, want je maakt geen contact met de bodem.  In deze les train je alle grote spiergroepen en door gebruik van het water kun je de training op jouw eigen conditieniveau en spierkracht aanpassen.

FloatFit

FloatFit wordt gedaan op een drijvende mat. Op deze manier werk je aan je balans, houding en kernstabiliteit. Je traint veel verschillende spiergroepen, want de constante beweging van het wateroppervlak zorgt ervoor dat je tijdens de oefeningen steeds aan het balanceren bent. Tijdens de pittige lessen train je jezelf op een leuke, innovatieve manier fit.

Aqua Zumba/Dance

De Aqua Zumba/Dance is een leuke, gezellige, swingende dans work-out in het water! De lessen hebben een gemiddeld tot hoge intensiteit en worden gegeven op het ritme van de muziek. Deze intensiteit kunt u door middel van de weerstand van het water zelf (met tips van de instructeur) sturen, waardoor de lessen geschikt zijn voor jong (16+) en oud! Lukt het (nog) niet helemaal? Niet getreurd, want niemand die het ziet. Je kunt gewoon lekker los gaan!

Back To Top