skip to Main Content

Het Maarten van der Weijdenbad staat woensdag 19 tot en met zaterdag 22 juni in het teken van de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. Met sponsorzwemmen en een Elfstedentocht voor kinderen, sluiten wij ons aan bij de immense krachttoer van de Olympisch zwemkampioen.

Maarten van der Weijden heeft ooit zijn zwemdiploma A behaald in ons zwembad. Vrijdag 21 juni zal hij zich wagen aan het zwemmen van de route van de Elfstedentocht om geld op te halen voor kankeronderzoek. Het Maarten van der Weijdenbad sluit zich aan bij deze actie.

Dat begint woensdag 19 juni van 14.30 tot 17.30 uur al met een Elfstedentocht voor kinderen, vol spectaculaire spellen in het water, een koek en sopie en een stormbaan. De vrijdag erop zal vanaf 17.00 uur de start van Van der Weijden via een groot scherm live in het zwembad te volgen zijn.

Op zaterdag 22 juni wordt er met sponsorzwemmen geld opgehaald voor de Maarten van der Weijden Foundation, met zwemrondes van 45 minuten per keer. Er is geen bedrag aan het startgeld gekoppeld, maar natuurlijk hopen wij dat de deelnemers zoveel mogelijk geld (bijvoorbeeld door sponsoren) inzamelen voor de Maarten van der Weijden foundation. De persoon die het meeste geld inzamelt, wint een persoonlijk abonnement voor het buitenbad voor volgend jaar.

Sponsor-, entree- en horeca-opbrengsten van vrijdag tot en met zaterdag zullen ten goede komen aan de Maarten van der Weijden Foundation; als de tocht maandag nog bezig is, zullen de opbrengsten van die dag ook gedoneerd worden.

Het is de tweede keer dat Van der Weijden de Elfstedentocht voor het goede doel zwemt. Hij zal proberen de volledige 199 kilometer in 72 uur te zwemmen. Hoewel hij vorig jaar 37 kilometer voor de finish het water moest verlaten, haalde hij ruim 5 miljoen euro op.

Aanmelden om mee te doen aan het sponsorzwemmen kan hier.  De tijdshifts waaruit je kunt kiezen zijn: 10.00 – 10.45 uur, 11.00 – 11.45 uur en 12.00 – 12.45 uur
(Let op: om mee te zwemmen moet je minimaal in het bezit zijn van een A-diploma.)

Hoe eerder de inschrijving, hoe meer keuze er is aan zwemtijden.

 

Back To Top