Skip to content

Maarten van der Weijdenbad

In 1987 haalde Maarten van der Weijden zijn A-diploma in zwembad Geestmerend, op de grens van Tuitjenhorn en Warmenhuizen. In 2008 werd hij olympisch kampioen op de tien kilometer openwaterzwemmen. Het buitenzwembad, dat al ruim 45 jaar in de zomermaanden zwemplezier biedt, is sinds 2016 vernoemd naar de kampioen.

In het Maarten van der Weijdenbad zijn maar liefst twee verwarmde baden te vinden. Via de bekende grote, gele glijbaan is het heerlijk om in het diepe bad te plonzen. De allerkleinsten hebben volop speelplezier in het peuterbad.
Ook zijn er meerdere lig- en zonneweides om even lekker te zonnen of bij te praten. Kinderen hoeven zich geen moment te vervelen met de verschillende speelvoorzieningen.

Niet in geld uit te drukken

Zwembad De Wiel, de Spartahal, de Groeneweghal, Waldervaart: ze maken Schagen nét een beetje meer Schagen. Het Maarten van der Weijdenbad is meer dan een plek om te zwemmen en de Harenkarspelhal is meer dan een plek om te sporten: het zijn stukjes Dirkshorn. Tuitjenhorn is nét iets meer Tuitjenhorn dankzij sportzaal De Groet en het met Warmenhuizen gedeelde Maarten van der Weijdenbad. De betekenis van deze plekken voor hun omgeving is niet direct in geld uit te drukken.

Die maatschappelijke waarde is het bestaansrecht van Sportfondsen Schagen. Als beheerder van deze accommodaties werken we volgens het principe van de sociale onderneming. Dat betekent dat voor ons niet financiële winst vooropstaat, maar maatschappelijke winst.

Maarten van der Weijdenbad
Oostwal 31
1749 XK Warmenhuizen

Telefoon: 0226 – 39 17 82
E-mail: [email protected]

Het Maarten van der Weijden is onderdeel van de overkoepelende organisatie Sportfondsen Schagen.

Back To Top