skip to Main Content

Zwembad Van der Weijdenbad

In 1987 haalde Maarten van der Weijden zijn A-diploma in zwembad Geestmerend, op de grens van Tuitjenhorn en Warmenhuizen. In 2008 werd hij olympisch kampioen op de tien kilometer openwaterzwemmen. Het buitenzwembad, dat al ruim 45 jaar in de zomermaanden zwemplezier biedt, is sinds 2016 vernoemd naar de kampioen.

In het Maarten van der Weijdenbad zijn maar liefst twee verwarmde baden te vinden. Via de glijbaan is het heerlijk om in het diepe bad te plonzen. De allerkleinsten hebben volop speelplezier in het peuterbad.

Er zijn meerdere lig- en zonneweides om even lekker te zonnen of bij te praten. Kinderen hoeven zich geen moment te vervelen met de verschillende speelvoorzieningen.

Niet in geld uit te drukken

Zwembad De Wiel, de Spartahal, de Groeneweghal, Waldervaart: ze maken Schagen nét een beetje meer Schagen. Zwembad De Veersloot is meer dan een plek om te zwemmen en de Harenkarspelhal is meer dan een plek om te sporten: het zijn stukjes Dirkshorn. Tuitjenhorn is nét iets meer Tuitjenhorn dankzij sportzaal De Groet en het met Warmenhuizen gedeelde Maarten van der Weijden-bad. De betekenis van deze plekken voor hun omgeving is niet direct in geld uit te drukken.

Die maatschappelijke waarde is het bestaansrecht van Schagen Actief. Als beheerder van deze accommodaties werken we volgens het principe van de sociale onderneming. Dat betekent dat voor ons niet financiële winst vooropstaat, maar maatschappelijke winst.

Actief voor de gemeenschap

Wij maken dus winst als we de accommodaties niet alleen voor de lokale gemeenschap kunnen behouden, maar ook kunnen versterken. Als we ze kunnen inzetten om werkgelegenheid te bevorderen, bijvoorbeeld omdat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt er werkervaring op kunnen doen. Als we met andere organisaties in de gemeenschap samen kunnen werken en elkaar kunnen versterken. Als onze werknemers het gevoel hebben dat zij een waardevol onderdeel van de organisatie en de gemeenschap zijn. Als mensen gezonder en gelukkiger zijn omdat ze vaker bewegen.

Wij zijn er om actief bewegen mogelijk te maken, maar ook om ons zelf actief in te zetten voor Schagen, Dirkshorn, Warmenhuizen, Tuitjenhorn en de rest van de gemeente. Wij zijn er voor de gemeenschap. Daarom zijn wij Schagen Actief.

Maarten van der Weijdenbad
Oostwal 31
1749 XK Warmenhuizen

Telefoon: 0226 – 39 17 82
E-mail: info@schagenactief.nl

Het Maarten van der Weijden is onderdeel van de overkoepelende organisatie Schagen Actief. Zie hier de website: www.schagenactief.nl

Back To Top